en | es | val
en · es · val
Search
Close this search box.

Comité de Tumors de Melanoma

ivo.es Comité de Tumors de Melanoma

El Comité de Tumors de Melanoma està format per un equip multidisciplinari de professionals en: anatomia patològica, biologia molecular, cirurgia general i digestiva, cirurgia toràcica, dermatologia, medicina nuclear, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, otorrinolaringologia, radiodiagnòstic i infermeria. 

El tractament d’un tumor dependrà de la seua tipologia, extensió i evolució, i permetrà, segons cada cas, opcions terapèutiques de cirurgia, radioteràpia externa o interna (braquiteràpia), o tractaments sistèmics (quimioteràpia, hormonoteràpia, fàrmacs contra dianes moleculars, etc.) i/o una combinació d’aquests.

Melanoma

Habitualment, el melanoma es desenvolupa en la pell, encara que també pot aparéixer en la mucosa de la boca, del recte, de la vagina o en la capa coroide dels ulls.

Melanòcits

Els melanòcits són unes cèl·lules que es troben en la part més profunda de l’epidermis. Produeixen la melanina, que és el pigment que dona color a la pell. Quan els melanòcits s’alteren, dividint-se de manera incontrolada, envaint altres teixits i implantant-se en altres òrgans, s’origina un càncer conegut com a «melanoma».

Servicis que formen part del comité

Els Comités de Tumors es regulen baix protocols establits i estan formats per un equip multidisciplinari de facultatius experts de les principals especialitats segons el tipus de tumor. En el Comité de Tumors de Melanoma de l’IVO participen equips mèdics multidisciplinaris de les especialitats següents:

Anatomia patològica

Cirurgia General i Digestiva

Oncologia
mèdica

Oncologia radioteràpica

Infermeria

Dermatologia

Radiologia

Otorrinolaringologia

Biologia molecular

Cirurgia toràcica

Medicina nuclear

Servicios médicos

El cuadro médico del IVO está compuesto por un equipo multidisciplinar de profesionales médicos al servicio del paciente con cáncer

Comités de tumores

Los comités son la máxima expresión de la medicina multidisciplinar. Están formados por facultativos expertos de las principales especialidades oncológicas

Admisión e información

Cualquier ciudadano con cáncer o sospecha oncológica acreditada puede solicitar ser paciente en el Instituto Valenciano de Oncología.

Al ser un centro concertado, los pacientes no tienen que asumir ningún coste por sus tratamientos.