en | es | val
en · es · val
Search
Close this search box.

Urologia

ivo.es Urologia

El Servici d’Urologia ofereix totes les alternatives disponibles per a la prevenció, el diagnòstic i el tractament dels diferents tumors urològics: càncer de pròstata, càncer de ronyó, càncer de bufeta, càncer de penis i càncer de testicles.

Gràcies a la seua especialització oncològica i experiència, l’IVO s’ha posicionat com l’únic centre a nivell nacional amb capacitat multidisciplinària per al tractament integral dels processos oncològics urològics.

L’estratègia terapèutica òptima i personalitzada a cada pacient, amb els menors efectes secundaris, es defineix i coordina a través del Comité de Tumors Urològics

Tècniques quirúrgiques i diagnòstiques

El servici està organitzat per unitats d’especialització amb una dilatada experiència en totes les tècniques quirúrgiques i diagnòstiques per al tractament dels tumors urològics:

Cirurgia convencional

Cirurgia convencional (oberta) per a tota la patologia urològica: pròstata, ronyó, suprarenal, via urinària, bufeta, testicle i penis.

Cirurgia laparoscòpica

Cirurgia laparoscòpica com a alternativa al tractament convencional.

Cirurgia endoscòpica i endourològica

Cirurgia endoscòpica i endourològica en tumors de bufeta i vies urinàries superiors.

Braquiteràpia

Braquiteràpia (radioteràpia interna) amb llavors I125 en tumors prostàtics.

Tractament focal

Tractament focal per al càncer de pròstata de baix risc.

Programa de Vigilància Activa

Programa de Vigilància Activa en pacients que compleixen criteris de càncer de pròstata indolent.

Crioteràpia

Crioteràpia per al rescat del càncer prostàtic.

Tècniques de crioablació o radiofreqüència

Tècniques de crioablació o radiofreqüència per al càncer de ronyó.

Tècniques de crioablació o radiofreqüència

Tècniques de crioablació o radiofreqüència per al càncer de ronyó.

Tècniques de reconstrucció

Tècniques de reconstrucció de la bufeta i conservació neurològica per a mantindre la funció urinària i la potència sexual en pacients en què és necessari extirpar-los la bufeta per càncer vesical.

Tècniques de conservació

Tècniques de conservació vesical, de les quals l’IVO és pioner, en pacients seleccionats amb càncer vesical infiltrant.

Tècniques de reconstrucció

Tècniques de reconstrucció de la bufeta i conservació neurològica per a mantindre la funció urinària i la potència sexual en pacients en què és necessari extirpar-los la bufeta per càncer vesical.

Detecció selectiva del gangli sentinella

Detecció selectiva del gangli sentinella en el càncer de pròstata, amb l'objectiu d'optimitzar la indicació i l’extensió de limfadenectomia, i en el de penis.

Tècniques de conservació del penis

Tècniques de conservació del penis, així com la seua reconstrucció en casos de càncer de penis.

Diagnòstic precoç del càncer de pròstata

El diagnòstic precoç del càncer de pròstata ha avançat considerablement, i el seu pronòstic millora si es detecta en fases inicials. 

L’IVO du a terme un programa de Diagnòstic Precoç Oportunista per al Càncer de Pròstata; es tracta d’un estudi d’investigació clínica que es realitza en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat i és de lliure accés. El diagnòstic consisteix en un tacte rectal, una anàlisi de sang convencional per a determinar el PSA i una anàlisi d’orina per a determinar el PCA3, tècnica d’avantguarda en el diagnòstic de càncer de pròstata que evita biòpsies de pròstates innecessàries.

Unitat de Cirurgia Funcional i Disfunció Erèctil

Amb l’objectiu d’aconseguir tant la curació com la correcció de les seqüeles, el servici compta amb una Unitat de Cirurgia Funcional i Disfunció Erèctil per a la correcció de la incontinència urinària i els trastorns relacionats amb la potència sexual.

Activitat investigadora

L’activitat investigadora en tumors urològics és molt important. Per això, l’IVO participa en diversos estudis clínics que avaluen tècniques diagnòstiques i quirúrgiques, així com en assajos clínics de fàrmacs oncològics per a tractar el càncer de pròstata i el càncer vesical, i també assajos sobre la incorporació de nous fàrmacs contra dianes moleculars per al càncer de ronyó metastàtic, en què s’inclouen pacients que compleixen els criteris d’inclusió establerts per cada laboratori.

Cirurgia robòtica Da Vinci Xi

Per a desenvolupar la seua activitat, la Secció de Cirurgia Digestiva disposa dels últims avanços tècnics en l’àmbit de la cirurgia mínimament invasiva (cirurgia laparoscòpica i robòtica) en la qual té àmplia experiència.

L’IVO compta amb l’últim model de la plataforma Da Vinci Xi, i es converteix així en un dels pocs centres hospitalaris espanyols que disposa de l’equipament complet.

Les intervencions relacionades amb el càncer són els procediments quirúrgics més complexos i la tecnologia robòtica aporta grans avantatges tant per al pacient com per al cirurgià.

Equip mèdic del Servici d'Urologia

Cap del Servici

Dr. Juan Luis Casanova Ramón-Borja

Caps clínics

Dr. Argimiro Collado Serra
Dr. Álvaro Gómez-Ferrer Lozano
Dr. José Luis Domínguez Escrig

Metges adjunts

Dr. José Luis Marenco Jiménez
Dr. Augusto Wong Gutiérrez
Dr. José Agustín López González
Dr. Pedro De Pablos Rodríguez
Dr. Ángel García Cortés
Dr. Manuel Beamud Cortes
Dr. Guillermo Piña Paternina