en | es | val
en · es · val

Cirurgia Plàstica Reconstructiva

ivo.es Cirurgia Plàstica Reconstructiva

Aquesta especialitat quirúrgica abasta el tractament tant exerètic oncològic (excloent-ne òrgans viscerals i sistema nerviós central), com reparador de qualsevol localització corporal.

En la Unitat de Cirurgia Plàstica Reconstructiva de l’IVO es duen a terme cirurgies de reconstrucció funcional i anatòmica, de reconstrucció oncològica secundària o diferida de teguments i encreuaments cervicofacials, de reconstrucció immediata i/o diferida de la mama, i reparador tant conservador de radiodermitis, com intervencionista de radionecrosi.

Cirurgies que es realitzen en el Servcici

 • Reconstrucció funcional i anatòmica

  Reconstrucció funcional i anatòmica immediata de defectes de cobertura i/o exposició d'estructures nobles (neurovasculars, miotendinoses, osteoarticulars), en qualsevol localització anatòmica (cap-coll, tronc, extremitats i perineu), per mitjà de penjalls d'última generació, ja siguen pedicles locoregionals de vasos perforants, o plàsties de perforants amb anastomosi microvascular

 • Reconstrucció oncològica secundària o diferida

  Reconstrucció oncològica secundària o diferida de teguments i encreuaments cervicofacials, especialment periorificials (òrbites oculars, nasal i oral), utilitzant, sempre que siga factible, teixits propis, a més de reposició esquelètica per mitjà d’osteosíntesi.

 • Reconstrucció immediata i/o diferida de la mama

  (completa o parcialment extirpada). Ja siga autòloga (amb teixits propis), heteròloga (amb implantació de material protètic), o fins i tot mixta, la indicació del tipus de reconstrucció queda necessàriament supeditada al criteri del cirurgià plàstic reparador, amb els mínims procediments quirúrgics possibles.

 • Miscel·lània

  Patologia degenerativa de la mà. Rescat d’extremitat inferior per patologia ulcerosa, osteomielitis. Restitució microquirúrgica de lesions nervioses, com paràlisi facial perifèrica. Tractament, en general, de ferides amb evolució complexa i seqüeles de patologia infecciosa.

 • Tractament reparador

  Tant conservador de radiodermitis, com intervencionista de radionecrosi.

Equip mèdic del Servici de Cirurgia plàstica i reconstructiva

Metge adjunt

Dr. Ernesto Eliseo Sanz Navarro