en | es | val
en · es · val
Search
Close this search box.

Comité de Tumors Sarcomes

ivo.es Comité de Tumors Sarcomes

El Comité de Tumors Sarcoma està format per un equip multidisciplinari de professionals en: anatomia patològica, cirurgia general i digestiva, dermatologia, infermeria, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, radiodiagnòstic i traumatologia. 

El tractament d’un tumor dependrà de la seua tipologia, extensió i evolució, i permetrà, segons cada cas, opcions terapèutiques de cirurgia, radioteràpia externa o interna (braquiteràpia), o tractaments sistèmics (quimioteràpia, hormonoteràpia, fàrmacs contra dianes moleculars, etc.) i/o una combinació d’aquests.

Sarcomes

Diguem sarcoma de parts blanes a aquella malaltia en la qual es desenvolupen cèl·lules malignes a partir d’alguna de les cèl·lules que deriven del mesoderma, a excepció de l’os (en aquest cas no parlaríem de sarcomes de parts blanes, sinó d’osteosarcomes).

El mesoderma

Durant el desenvolupament gestacional, es formen els nostres teixits i els nostres òrgans a partir d’una de les tres capes embrionàries denominades «ectoderma»«mesoderma» «endoderma».

A partir del mesoderma es formaran determinats teixits com els músculs, els teixits cartilaginosos, les articulacions, els ossos, els teixits connectius (per exemple els tendons), els vasos sanguinis i limfàtics, i els teixits grassos.

Servicis que formen part del comité

Els Comités de Tumors es regulen baix protocols establits i estan formats per un equip multidisciplinari de facultatius experts de les principals especialitats segons el tipus de tumor. En el Comité de Tumors Sarcomes de l’IVO participen equips mèdics multidisciplinaris de les especialitats següents:

Anatomia patològica

Cirurgia General i Digestiva

Oncologia
mèdica

Oncologia radioteràpica

Infermeria

Dermatologia

Radiologia

Traumatologia

Servicios médicos

El cuadro médico del IVO está compuesto por un equipo multidisciplinar de profesionales médicos al servicio del paciente con cáncer

Comités de tumores

Los comités son la máxima expresión de la medicina multidisciplinar. Están formados por facultativos expertos de las principales especialidades oncológicas

Admisión e información

Cualquier ciudadano con cáncer o sospecha oncológica acreditada puede solicitar ser paciente en el Instituto Valenciano de Oncología.

Al ser un centro concertado, los pacientes no tienen que asumir ningún coste por sus tratamientos.