en | es | val
en · es · val

Vull ser pacient

ivo.es Atenció al pacient Vull ser pacient

Com ser pacient de l'IVO

Qualsevol* ciutadà amb càncer o sospita oncològica acreditada pot sol·licitar ser pacient en l’Institut Valencià d’Oncologia.

Com que es tracta d’un centre concertat, els pacients no han d’assumir cap cost pels tractaments.

Existeixen dues vies per a sol·licitar l’assistència en l’IVO:

Directament en l'IVO

Tan sols heu de contactar amb el centre en persona, per telèfon o mitjançant l’enviament d’una sol·licitud telemàtica.

Fent la petició al vostre metge

A través de la derivació de qualsevol facultatiu dels departaments de salut de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública implicat en el procés oncològic (especialistes o d’atenció primària).

Com és el procés

1.

Sol·licitud

S’inicia el tràmit. El personal del Servei d’Admissió s’encarrega de tramitar la sol·licitud. 

2.

Admissió

na unitat d’especialistes de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública revisa la documentació aportada.

3.

Termini

Conselleria disposa d’un termini màxim de 3 dies per a emetre la seua resposta. En cas de no rebre resposta, la sol·licitud serà autoritzada per silenci administratiu.

4.

Primera visita

Una vegada aprovada la sol·licitud, el personal de l’IVO contacta amb el pacient per a concertar la primera visita mèdica.

Documentació necessària

Per tal d’iniciar el procés d’admissió i ser pacient de l’IVO, tan sols és necessari aportar documentació identificativa (DNI) i acreditar que compta amb cobertura sanitària pública (SIP). A més, s’haurà de presentar un informe oncològic emés per un facultatiu que confirme la sospita de patir càncer.

DNI o passaport

Un document identificatiu com el Document Nacional d’Identitat (DNI) o el passaport.

SIP

Targeta SIP que acredita el nivell de prestacions sanitàries públiques que cada ciutadà té legalment reconegut.

Informe oncològic

Un document emés per un facultatiu que confirme la sospita oncològica.

Iniciar el tràmit per Internet

Per a ser pacient de l’IVO és necessari acreditar una sospita oncològica a través d’un informe mèdic emés per un facultatiu. Si disposeu de la documentació necessària, podeu iniciar el tràmit ara.

Preguntes freqüents

Qui pot ser pacient de l'IVO?
L’Institut Valencià d’Oncologia és un centre concertat que col·labora amb la sanitat pública a través d’un acord d’acció concertada. Qualsevol persona que requerisca atenció mèdica oncològica pot ser tractada en l’IVO. No obstant això, i en virtut d’aquest acord d’acció concertada, el procediment per a ser pacient al nostre hospital varia segons les circumstàncies de cada pacient. Si la persona és resident a la Comunitat Valenciana, està en possessió de la targeta sanitària *SIP que acredita el nivell de prestacions públiques i té documentació mèdica que confirme la sospita oncològica, podrà sol·licitar ser tractada en l’IVO i no haurà d’assumir cap cost pels seus tractaments. Segons l’acord d’acció concertada que l’IVO manté amb la Conselleria de *Sanitat Universal i *Salut Pública de la Comunitat Valenciana, han de ser persones amb problemes oncològics que residisquen i formen part de la població protegida dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana amb cobertura sanitària pública de conformitat amb el que s’estableix en la llei 3/2003, de 28 de maig, de Cohesió i Qualitat del Sistema Nacional de Salut i normes de desenvolupament, i el Decret 3/2015 de 24 de juliol, del Consell, pel qual es regula l’accés universal a l’atenció sanitària a la Comunitat Valenciana. Qualsevol altra persona que no estiga recollida en el punt anterior, també podrà sol·licitar ser tractat en l’IVO, però el procediment és diferent. Pot acudir al departament d’Admissió de l’IVO, telefonar al 96 111 4000 o contactar telemàticament. Quant a l’atenció a les persones desplaçades, s’actuarà de conformitat amb el que s’estableix en la normativa estatal vigent, en els reglaments comunitaris de coordinació de Sistemes de Seguretat Social i en els convenis bilaterals subscrits per l’Estat Espanyol en matèria d’assistència sanitària
Com puc ser pacient IVO?
Les persones que formen part de la població protegida dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana amb cobertura sanitària pública, disposen de dues vies per a sol·licitar l’assistència en l’IVO: – Directament en l’IVO, presentant una sol·licitud en el servei *UDCA (Admissió Nous Pacients) situat en la planta baixa de l’Edifici D del complex hospitalari de l’IVO a València. També és possible enviar la sol·licitud per internet a través d’aquest formulari o cridar en telefonar al 96 111 4000. – A través de la derivació del seu metge. Pot ser derivat a través de qualsevol facultatiu implicat en el procés oncològic, o especialista en medicina familiar i comunitària Les persones que no formen part de la població protegida dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana amb cobertura sanitària pública també poden sol·licitar ser pacients de l’IVO, però el procediment és diferent. Per a això, pot acudir al departament d’Admissió de l’IVO, telefonar al 96 111 4000 o contactar telemàticament.
Puc tractar-me en l'IVO amb la meua assegurança privada?
Sí, prèvia autorització per part de la vostra assegurança mèdica
El meu hospital m'ha derivat a l'IVO, quan em cridaran?
En el moment en què s’autoritze la vostra derivació. Per a qualsevol dubte o consulta, podeu posar-se en contacte en els telèfons 96 111 4090 / 96 111 4091

La sol·licitud de remissió haurà de ser contestada en un termini màxim de 2 dies hàbils. En cas de no rebre resposta, la vostra sol·licitud serà autoritzada per silenci administratiu

He fet una sol·licitud per a ser pacient en l'IVO. Quan sabré si el meu departament sanitari m'ha autoritzat?
Us cridarem per a informar-vos i donar-vos la cita quan es tramite l’autorització. El termini de Conselleria és de 3 dies hàbils des que passa pel registre. En cas de no rebre resposta, la vostra sol·licitud serà autoritzada per silenci administratiu
He fet una sol·licitud per a ser pacient en l'IVO, m'han cridat del meu hospital de referència i m'han donat cita. He d'acudir? Què passa si no vaig a eixa cita?
El departament sanitari al qual pertanyeu haurà de fer una valoració per a prendre una decisió sobre el vostre cas; si us han citat, us recomanem que acudiu a eixa cita.
Vull demanar informes mèdics o còpia de proves de radiodiagnòstic realitzades en l'IVO. Com puc demanar la documentació?
Les persones que siguen o hagen sigut pacients de l’IVO, poden sol·licitar la documentació clínica que necessiten. A més, també podran sol·licitar-ho familiars de primer grau (prèvia autorització), mitjançant el llibre de família. Les sol·licituds poden realitzar-se de manera presencial o per Internet a través del Portal del Pacient IVO. Consulteu més informació sobre com sol·licitar documentació a l’IVO per Internet.
Soc estranger/a, com puc ser pacient de l'IVO?

Les persones no residents a la Comunitat Valenciana (Espanya) que no estiguen cobertes pel servei de salut pública espanyol, podran sol·licitar ser tractats en l’IVO a través de la seua companyia o assegurança mèdica privada i de manera privada. Per favor, contacteu amb la vostra asseguradora per a conéixer la vostra cobertura mèdica. Si necessiteu alguna altra informació, el nostre telèfon d’atenció és el 96 111 4000.

Tractament integral contra el càncer

L’IVO acompanya al pacient amb càncer en totes les fases de la seua malaltia. Des del diagnòstic precoç, in vivo e in vitro, durant els tractaments i, en alguns casos, les cures pal·liatives.  Una concepció integral del procés oncològic que garanteix un tracte molt més humanitzat i un índex d’eficàcia major.

Diagnòstic precoç

Diagnòstic in vivo e in vitro

cirugía robótica Ivo

Tractament del càncer

Cures pal·liatives

Servicis mèdics

L'especialització en oncologia de l'IVO permet una estructura del servici organitzada per àrees assistencials segons el tipus de tumor.

Comités de Tumors

Els comités són la màxima expressió de la medicina multidisciplinària. Estan formats per facultatius experts de les principals especialitats oncològiques.

Complex Hospitalari Valencia

D
Nou Edifici
C
Edifici Consultes Externes
E
Edifici Trade Center
B
Edifici José Simó
A
Edifici Antonio Llombart Rodríguez
Urgències

Vull ser pacient

El nostre personal del servici d’Admissió s’encarrega de tramitar la sol·licitud d’alta de nous pacients en l’IVO. Per favor, introdueix el teu nom, número de telèfon i correu electrònic perquè puguem posar-nos en contacte amb tu i iniciar el tràmit.