en | es | val
en · es · val
Search
Close this search box.

Comité de Tumors de Pulmó

ivo.es Comité de Tumors de Pulmó

El Comité de Tumors de Pulmó està format per un equip multidisciplinari de professionals en: oncologia mèdica, cirurgia toràcica, oncologia radioteràpica, pneumologia, radiodiagnòstic, radiologia intervencionista, medicina nuclear, radiofísica, anatomia patològica, biologia molecular, fisioteràpia, psicologia, infermeria i hospitalització domiciliària. 

El tractament d’un tumor dependrà de la seua tipologia, extensió i evolució, i permetrà, segons cada cas, opcions terapèutiques de cirurgia, radioteràpia externa o interna (braquiteràpia), o tractaments sistèmics (quimioteràpia, hormonoteràpia, fàrmacs contra dianes moleculars, etc.) i/o una combinació d’aquests.

Succeeix quan les cèl·lules cancerígenes s’originen en els pulmons i poden créixer fins a afectar les estructures del seu voltant, que en funció de la seua localització inicial, poden ser les costelles, el cor, els grans vasos, l’esòfag o els cossos vertebrals.

L’IVO compta amb la Unitat de Detecció Precoç IELCAP on es du a terme el diagnòstic precoç del càncer de pulmó asimptomàtic en persones de risc (major de 50 anys i amb un hàbit tabàquic de més de 15 anys) mitjançant la realització i l’estudi periòdics d’un TAC multitall

Servicis que formen part del comité

Els Comités de Tumors es regulen baix protocols establits i estan formats per un equip multidisciplinari de facultatius experts de les principals especialitats segons el tipus de tumor. En el Comité de Tumors de Pulmó de l’IVO participen equips mèdics multidisciplinaris de les especialitats següents:

Anatomia patològica

Cirurgia General i Digestiva

Oncologia
mèdica

Oncologia radioteràpica

Infermeria

Fisioteràpia

Radiologia

Psicologia

Cirurgia toràcica

Medicina nuclear

Pneumologia

Radiofísica

Hospitalització domiciliària

Servicios médicos

El cuadro médico del IVO está compuesto por un equipo multidisciplinar de profesionales médicos al servicio del paciente con cáncer

Comités de tumores

Los comités son la máxima expresión de la medicina multidisciplinar. Están formados por facultativos expertos de las principales especialidades oncológicas

Admisión e información

Cualquier ciudadano con cáncer o sospecha oncológica acreditada puede solicitar ser paciente en el Instituto Valenciano de Oncología.

Al ser un centro concertado, los pacientes no tienen que asumir ningún coste por sus tratamientos.