en | es | val
en · es · val
Search
Close this search box.

Història

ivo.es Història

L'IVO es va inaugurar l'any 1976

Comença la construcció de l'IVO

L'icònic edifici circular que hui es coneix com a Edifici Antonio Llombart, va començar a edificar-se sobre una superfície de 2.196 metres quadrats i una volumetria de 9.000 metres cúbics edificable en tres plantes.

4 de febrer de 1974

Inauguració

La vesprada del 6 de desembre de 1976 té lloc la inauguració de l'Institut Valencià d'Oncologia.

Un acte que va comptar amb la presència de la reina Sofía. En la fotografia, D. Antonio Llombart explica a Sa Majestat Sofía les característiques de les instal·lacions del centre oncològic.

 

1 de desembre de 1976

Ampliació del complex hospitalari

Inauguració de l'Edifici C de Consultes Externes, ubicat a escassos metres del primer hospital.

Una construcció de 3.000 m2 de superfície repartits en quatre altures més la planta baixa.

26 de gener de 1992

Edifici José Simó

En 1997 es va emprendre el projecte d'ampliació de l'Edifici Antonio Llombart Rodríguez, batejat popularment com el «plat volador» per la seua forma circular. L'edifici B, anomenat José Simó en memòria de qui havia sigut el segon president de l'IVO, ocupa una superfície de 3.000 metres quadrats i està connectat amb l'edifici A per una passarel·la.

1997

Nou Edifici D

La seu de Consultes Externes, que havia començat a funcionar en 1992, resultava ja insuficient per a atendre l'important nombre de pacients que diàriament acudien a les instal·lacions.

Amb 8.000 m2 d'espai disponible, el 2007 es va inaugurar el Nou Edifici D, connectat als edificis Antonio Llombart i José Simó mitjançant un túnel subterrani. En el soterrani de l'edifici estan situats els serveis d'Oncologia Radioteràpica i dos quiròfans. 

2007

Alcoi i Conca

En 2007, l'IVO va posar en marxa sengles Unitats de Radioteràpia a Alcoi (Alacant) i Conca. La primera està situada al costat de l'Hospital Virgen de los Lirios; la segona es va crear associada a l'Hospital Virgen de la Luz de la capital manxega. 

IVO Alcoi

IVO Conca

Ambdues unitats es van crear amb l'objectiu de facilitar als pacients que viuen en les seues àrees geogràfiques d'influència l'accés a l'assistència i el tractament radioteràpic.

2007

Un complex hospitalari de 25.000 m2

La suma de la volumetria de cadascun dels edificis que integren el complex hospitalari oncològic de l'IVO ascendeix a 25.000 m2

2007